Снимка PexelsИран е в тежка безводна криза, предизвикваща протести. Млад мъж

...
Снимка PexelsИран е в тежка безводна криза, предизвикваща протести. Млад мъж
Коментари Харесай

Мъж беше убит в Иран заради рекордна суша

Снимка Pexels

Иран е в тежка безводна рецесия, предизвикваща митинги. 

Млад мъж беше убит по време на втората нощ на митинги поради дефицита на вода в Югозападен Иран, съобщи локален чиновник. Той упрекна за стрелбата въоръжените протестиращи, съобщи държавната организация ИРНА.

Иран е изправен пред най-тежката си суша от 50 години насам. В няколко града в богатата на нефт провинция Хузестан избухнаха митинги поради водната рецесия, която засегна семействата, опустоши селското стопанство и отглеждането на животни и докара до спирания на електрозахранването, написа Ройтерс, представена от

Видеоклипове в обществените медии демонстрират по какъв начин протестиращите палят гуми, с цел да блокират пътищата, силите за сигурност се пробват да разпилян тълпите, а в това време се чуват изстрели.

По време на някои от митингите хората изливаха гнева си върху висшия водач аятолах Али Хаменей, скандирайки „ Смърт на диктатора “ и „ Смърт на Хаменей “.

През последните седмици хиляди служащи в основния за Иран енергиен бранш също организираха митинги с искане за по-добри заплати и условия на труд в южните газови залежи и някои рафинерии в огромните градове.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР